Royal V

4.67 out of 5
(51 customer reviews)

RM60.00

RM63(ss)

  • Royal V kehebatan formulasi herba, tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan terpilih bertaraf antarabangsa yang berkongsepkan Bio-Identical Hormone (BIH) dari tumbuh-tumbuhan yang membantu mengimbangi hormon, membantu meningkatkan kesihatan dan kecantikan dari dalaman.
  • Pilihan utama untuk wanita tidak kira usia dan golongan wanita muda sehingga warga emas.
Qty:
Compare

51 reviews for Royal V

  1. 5 out of 5

    NAWA SYUKRIAH BINTI AFANDI

    good

  2. 5 out of 5

    Nor Ameliana Bt Mohd Nizam

    Baru nak cuba

  3. 5 out of 5

    Insyirah

    Sesuai tak utk ibu yang menyusukan anak

    • admin

      Sesuai puan

  4. 4 out of 5

    asmar

    Saya berumur lewat 40an. Sebelum ni tiada masalah kitaran haid iaitu tetap antara 25-30 hari. Bagaimanapun bulan yang lepas kitaran haid saya mula terganggu iatu datang haid selepas 40++ hari. Sekarang ni masih belum datang haid dan telah melepasi tempoh 50+++ hari. Mungkin ini tanda2 pra menapouse. Soalan saya adakah saya boleh mengamalkan miss v. Terima kasih.

    • admin

      boleh puan, puan boleh amalkan royal v ataupun mega ratu untuk menstabilkan semula hormon.

  5. 5 out of 5

    suelly sabri

    boleh ikhtiar utk hamil?

    • admin

      Ya Puan, sbb dlam ramuan royal v ada herba yg membantu utk mnyuburkan rahim

  6. 5 out of 5

    Pn. Mawar

    Alhamdulillah…1st time cuba.. mmg nmpk perubahan… bdn tmbh btenaga…sgt ssuai utk saya sbg suplemen seharian..

  7. 5 out of 5

    Ermalinda

    Saya ada minum royal v 1 botol, lepas habis satu botol, saya dah tak minum, & saya dah tak datang period seminggu, boleh saya tahu, adkah sbb saya berhenti mnom royal v?

    • admin

      berkemungkinan hormon puan belum stabil..saya sarankan puan teruskan gunakan produk royal v

  8. 5 out of 5

    Hasharina

    Saya nak tanye kalau ada hypotyhroid boleh ambil royal v or mege ratu?

    • admin

      Sebaiknya Puan ambil kurma dhuha dan mustanir untuk menstabilkan hormon.

  9. 5 out of 5

    najiha rozaidy

    bolehkah royal v diambil oleh perempuan <25?

    • admin

      Boleh ambil royal v satu sudu sehari.

  10. 5 out of 5

    IDA

    lately, period saya hanya heavy hari 2 dan ke3, hari seterusnya sikit sgt2. dan jerawat byk timbul area dahi dan dagu. adakah salah mengalami masalah hormone tak stabil? saya masih menyusu anak 1thn 9bulan (bukan fully BF). selama ni tak pernah mengalami masalah jerawat yg banyak. boleh ke saya amalkan royal V?

    • admin

      sesuai puan.royal v boleh menstabilkan hormon puan.nsyaAllah

  11. 5 out of 5

    mushalnafah

    umur bawah dari 25 tahun dan tidak berkahwin lagi boleh ke amal kan royal v untuk mengatasi masalah keputihan ?

    • admin

      boleh tapi kita sarankan ambil dos yang sedikit 1 sudu sehari

  12. 5 out of 5

    Fahmeeda

    Baru nk cuba. Cuma nak tanya, royal V kena ambil sebelum mkn kn? Kalau lps minum royal V, saya breakfast nescafe boleh ke?

    • admin

      boleh tapi kena jarakkan pengambilan iaitu 2-3 jam

  13. 5 out of 5

    suzi

    sy ambil suntikan perancang, boleh tak sy amalkan royal v?

    • admin

      boleh puan

  14. 5 out of 5

    Waney

    Salam, nak tanya..saya berumur 35 tahun, belum berkahwin, saya pernah operate buang endometriosis. Bolehkah saya mengambil produk royal v?

    • admin

      kami tak sarankan cik ambil royal v tapi kami sarankan mustanir dan kurma dhuha

  15. 4 out of 5

    Nor Ainul Shakila

    Hai.. Sy tgk video kat You Tube, bonda kata Royal V tak boleh guna jika pregnant.. Sy nak tanya, kalau awal2 pregnancy kan selalunya org tak sedar.. Mcm dlm awal 4 minggu macam tu, apa langkah berjaga2 utk elak kan perkara yg tak diingini berlaku waktu minum Royal V? Atau ia tak bahaya pun pada awal kehamilan tu?

    • admin

      tak ada masalah jika terambil sewaktu diawal kehamilan.sekiranya dah tahu hamil disarankan jangan ambil takut memberi kemudaratan dalam kandungan.

  16. 5 out of 5

    KHATIJAH BINTI ABDULLAH

    Saya adalah pengguna tegar SENDAYU TINGGI dan JAMU RATU MALAYA. Produk produk Bonda sangat bagus. Kini saya adalah pengedar aktif. Boleh contact saya untuk mendapatkan produk JRM di talian 0122585785.

  17. 5 out of 5

    ashila

    saya masih anak dara tetapi ada masalah keputihan, boleh cuba royal v ke?

    • admin

      boleh je ambil tapi ambil dalam dos yang sedikit dalam 1 sudu sehari. untuk luaran boleh gunakan putik telaga dara. bagi remaja yang berumur belasan tahun boleh gunakan angelica herbs.

  18. 5 out of 5

    Sally

    Ada tak produk JRM yg sesuai untuk penyakit resdung yg teruk?

    • admin

      puan boleh amalkan mustanir

  19. 4 out of 5

    intan

    salam , saya nk tnye sy dah berkahwin setahun dah xpnh lagi hamil.. masih ikthiar utk hamil.. boleh tak consume royal v and cara pengambilan mcmna ya ?

    • admin

      wasalam, puan boleh consume royal v atau mega ratu.cara pengambilan nya 2 kali sehari pagi dn malam sebelum makan

  20. 5 out of 5

    Jarimah

    Boleh tak royal v ne d gunakan bagi yg tengah ikhtiar hamil?

    • admin

      boleh puan,seeloknya mengambil 2 kali sehari pagi dan malam ketika perut kosong.

  21. 5 out of 5

    Jarimah

    Boleh tak consume ne bagi yg tengah ikhtiar hamil?

    • admin

      sesuai puan.

  22. 3 out of 5

    Zuraini

    Saya ada anemia dan kurang zat besi. Haid pon dah lama tak dtg. Ada fibroid dan gastrik. Boleh ke saya cuba royal v dan kurma dhuha

  23. 5 out of 5

    Norhafizah Gapar

    Assalamualaikum, puan.

    Saya sering mengalami sakit kepala dan bahu, dalam badan seolah banyak angin.
    product yang mana sesuai untuk permulaan.

    Saya bekerja di pejabat dan sering letih apabila habis waktu bekerja.

    Sekian, terima kasih.

    • admin

      untuk masalah angin dalam badan puan boleh amalkan kurma dhuha.untuk tenaga puan boleh cuba kopi ratu.

  24. 5 out of 5

    Nurul

    Saya pernah operation untuk cyst. Boleh amalkan ke royal V?

    • cs

      boleh puan, tiada masalah

  25. 5 out of 5

    Yanti

    Umur 47..saya slalu dtg uzur sikit 3skit dtg nye tak henti2.. Saya da ambil royal v dan kurma Dhuha.. Still sama jugak.. Macam Mane ye.. Apa saya harus ambil utk henti uzur yg sikit2 ni?

    • cs

      hi, puan boleh tukar royal v kepada mega ratu kerana mega ratu mempunyai formulasi yang lebih kuat berbanding royal v. mega ratu juga sesuai diamalkan oleh mereka yang lebih berumur. mega ratu maish mempunyai fungsi yang sama iaitu menstabilkan hormon

  26. 2 out of 5

    Inaz

    Rahim jatuh boleh ke dirawat makan ni? Untuk Umur 68thn

    • cs

      hi, untuk masalah rahim jatuh, lebih sesuai sekiranya puan cuba alternatif dengan rawatan urut di rumah hutan. boleh layari http://www.rumahhutan.com.my untuk membuat tempahan urutan dan spa

  27. 3 out of 5

    Norlela Said

    Assalamualaikum, saya berumur 52 tahun, saya lama dah tak makan apa-apa jamu cuma sekarang saya berminat hendak mencuba produk JRM, saya ni ada hypo thyroid, athma dan sinus. Saya juga selalu mengalami sembelit susah nak buang air besar, perut pun dah mula buncit, badan banyak angin, selalu sakit-sakit badan dan sendi, adakah dengan mengambil Kurma Dhuha dan Mustanir dapat membantu mengurangkan mesaalah saya ini..tolong saya puan…

    • cs

      waalaikumusalam,puan boleh amalkan mustanir dan kurma dhuha untuk membantu semua masalah yang puan nyatakan di atas. bagi masalah sembelit, puan boleh amalkan colonis d’mestica untuk melancarkan proses detokfikasi

  28. 3 out of 5

    aida ishak

    saya berumur 41thn. saya ada masalah keputihan. apa product yg admin boleh cadangkan?

    • cs

      hi, puan boleh amalkan mega ratu. berfungsi untuk stabilkn hormon serta masalah keputihan.

  29. 5 out of 5

    Devin

    saya nak tanya, saya sakit urat yang amat teruk. kami dan tangan akan kebas dan satu badan akan berasa sangat bisa. Saya sudah cuba macam macam. Futher saya ada spondolosis, so membuatkan sakit yang lebih. Kebelakangan ni sebelum period saya akan sakit badan, bisa dua minggu sebelum. Apa yang disarankan untuk diambil.

    • cs

      puan boleh amalkan mustanir. sngt bagus untuk merawat masalah yang berkaitan saraf/sendi, kebas, kurang tenaga/lesu serta tingkatkan sistem imun

  30. 5 out of 5

    Amirah

    Assalamualaikum bonda, sy nk tnya kalau mengalami masalah kencing kotor (sakit bwh perut) sy kena amalkan ape Ye??

    • cs

      waalaikumusalah, untuk masalah kencing kotor boleh amalkan mustanir.

  31. 5 out of 5

    Efzi

    Salam bonda.. ape produk perlu sy ambil utk turunkan paras hormon testosteron dlm bdn yg terlalu tinggi. (Dh check dgn doc)

    • cs

      waalaikumusalam, puan boleh amalakn royal v untuk membntu stabilkan hormon estrogen, progesteron dan testosteron

  32. 5 out of 5

    Nur

    Saya sudah berkahwin. Saya mempunyai masalah keputihan, berbau, dan miss v sudah tidak ketat seperti anak dara. Produk apa yg boleh saya consume?

    • cs

      hi, puan boleh amalkan royal v dan putik telaga dara. royal v membantu untuk stabilkan hormon wanita, menegangkan payudara dan pinggul serta merapatkan faraj. putik telaga dara ialah feminine wash yang sngt bgus untuk mengurangkan kegatalan, masalah berbau dan mengurngkan jangkitan bakteria di kawasan tersebut

  33. 4 out of 5

    aira

    saya ada masalah period tak lancar, sebelum ni saya pernah ade masalah platelet rendah jugak, jadi saya nak mintak saranan produk apa yg sesuai utk masalah saya?

    • cs

      hi, untuk masalah period yang teratur, boleh cuba amalkan royal v. berfungsi untuk stabilkan hormon wanita.

  34. 5 out of 5

    Ayu

    Saya nak tnya,kalau lmbat dtg period dan miss v kadang naik jerawat,produk mana yg patut saya consume?

    • cs

      untuk masalah period yang tak teratur, boleh cuba royal v untuk membantu stabilkan hormon wanita. utk masalah jerawat di miss v, boleh gunakan feminine wash iaitu putik telaga dara. Ianya besifat antibakteria dan antifungal untuk mengurangkan pembiakan bakteria di kawasan intim

  35. 5 out of 5

    frh

    saya nak bertanya perlu stop atau tidak pengambilan royal v semasa datang period?

    • cs

      boleh diteruskan cuma kalau masa period tu darah puan keluar terlalu banyak, boleh stop dulu atau pun kurang kan dos kepada 1 sudu sehari

  36. 4 out of 5

    Sadiah

    Nak tanya (1) perut banyak angin (2) nak turunkan berat badan. Product yang mana sesuai untuk saya. Sekarang saya mengamalkan royal v.
    Sekian terima kasih

    • cs

      untuk masalah angin, boleh amalkan kurma dhuha. sangat berkesan untuk membnatu mereka yang ada maslah angin badan, sakit saraf/otot. untuk turunkan berat bdan,boleh cuba colonis d’mestica. ianya membantu melancarkan proses detokfikasi serta meningktatkan metabolisma badan

  37. 5 out of 5

    Farah

    Salam…sye ank dara lg lately nie bdan sye naek2 bisul then sye ad buat bekam…lepastu asyk buang angn je wktu pg ngan petang kerap…produk ape ye yg sesuai…?

    • cs

      waalaikumusalam, cik boleh amalkan kurma dhuha untuk membantu merawat masalah angin dalam bdan serta bisul. kurma dhuha juga membantu melancarkan peredaran darah dan mengurangkan masalah sendi/saraf

  38. 4 out of 5

    Nisa

    Salam, boleh saya tahu royal v sesuai untuk orang berpantang/selepas bersalin tak? Produk apa lagi yang sesuai?

    • cs

      royal v hanya boleh diambil selepas 35 hari berpantang. untuk selepas berpantang, puan boleh amalkan mustanir dan kurma dhuha. mustanir membantu percepatkan proses penyembuhan luka manakala kurma dhuha membantu untuk perbanyakkan susu ibu dan buang angin.

  39. 5 out of 5

    anne

    puan nak tanye saya ada masalah rambut gugur yang kritikal,produk apa ye yang bagus utk saya

    • cs

      puan boleh cuba amalkan wuja pinkish, selain membantu merangsang penghasilan kolagen dalam badan, ianya juga bagus untuk kesihatan rambut dan mata

  40. 5 out of 5

    LJ

    Sblm ni sy mkn Royal V dan alhamdulillah sy mgandung tetapi bila usia kandungan 4 bulan sy keguguran… skang sy br habis pantang 44 hari. Apakah produk yg blh saya amalkan sbb dlm pantang sy langsung x makan sbarang jamu? Tq😘😘😘

    • cs

      puan boleh amalkan mustanir, kurma dhuha dan royal v. mustanir membantu untuk tingkatkan sistem imun dan membantu percepatkan proses penyembuhan luka dalaman. Kurma dhuha untuk bantu buang angin serta sakit sendi/saraf. Royal v untuk membantu stabilkan hormon serta sebagai ikhtiar hamil juga.

  41. 5 out of 5

    Izzah

    Assalamualaikum… Saya ada penyakit sawan & vertigo migrain… Selalunya saya kerap dapat sawan & vertigo teruk selepas ovulasi sehingga ke hujung period. Bolehkah saya amalkan Royal V utk mengurangkan hormone-triggered seizures & vertigo saya?

    • cs

      waalaikumusalalam, boleh puan, tiada masalah. Boleh boleh juga amalkan bersama kurma dhuha atau pun mustanir

  42. 5 out of 5

    Nadia

    Assalam,sy seorang yg bekerja dan setiap hari travel ke tempat kerja ambil masa 1-2 jam…sy cpt letih dan mengantuk kadang x ckup rehat dgn masih menyusu anak 1 tahun…apa produk yg sesuai utk sy utk sy kekal bertenaga dan utk penjagaan dalaman…

    • cs

      Waalaikumusalam, puan boleh amalkan kurma dhuha. Sangat bagus untuk perbanyakkan susu ibu serta memberi tenaga untuk mereka yang cepat letih dan lesu.

  43. 5 out of 5

    Lisa

    salam… sy period sgt teruk…pernh p jumpa doktr.. doktr kata ke arah pcos..dan telur sume kecik ..xde yg besar…ape yg perlu sy amalkan…lepas da xjumpe doktr n kehabisan ubat period jd seperti sediakala…tidak menentu mcm sebelum jumpa doktr… #ikhtiarzuriat

    • cs

      Waalaikumusalam, untuk ikhtiar hamil, masalah period tak teratur, pcos dan endo, puan boleh amalkan royal v. ianya membantu menstabilkan hormon wanita, progesteron dan estrogen.

  44. 5 out of 5

    Bushra

    Sy masih dlm tempoh pantang ank pertama kerana bayi dlm kandungan meninggal 23week (bersalin normal)..skrg ni sy tgh amalkan kurma duha dan mustanir…so sy merancang utk hamil kembali dlm masa terdekat..
    1) boleh ka sy amalkan mega ratu dan royal v?
    2) jika boleh mcm mn cara pengambilan mega ratu/royal v/kurma duha/mustanir jika sy nk amalkan serentak?

    • cs

      1)puan boleh ambil royal v selepas 35 hari berpantang

      2)royal v: 1 sudu besar pagi dan malam
      mustanir: 1 sudu besar siang dan malam
      kurma dhuha: sebiji sehari
      semua ini boleh diambil serentak kerana produk kami berasaskan herba dan ianya mudah dihadam.

  45. 4 out of 5

    Azizah

    Nak tanya, untuk umur 31 tahun, kena ambik berapa sudu royal v?

    • cs

      Puan boleh ambil 1 sudu besar pagi dan 1 sudu besar malam.

  46. 5 out of 5

    Fazu

    Assalam. Sy berumur 33thn & blm berkahwin. Boleh tak sy amalkan minum Royal V? Sy berminat utk mencuba produk ni

    • cs

      Waalaikumusalam, boleh puan. tiada masalah

  47. 5 out of 5

    lia

    Assalamualaikum bonda. Saya sedang mengamalkan pengambilan kurma dhuha. Alhamdulillah badan dah rasa perubahan. Sekarang saya ingin kurus pula. Saya telah membeli colonis dmestica dan oil of javanica. Saya juga membeli Royal V dan Mustanir (ada sale hari ini). Boleh puan beritahu adakah saya boleh mengambil kesemua produk ini? jika boleh, mohon puan ajar cara mengambilan agar kesemua produk ini berfungsi dengan semaksima mungkin. Atau saya perlu stop dulu kurma dhuha, royal v dan mustanir dan fokus pada colonis dulu? terima kasih

    • cs

      Waalaikumusalam, puan boleh sahaja ambil kesemua produk JRM pada masa yang sama kerana produk kami berasaskan tumbuh-tumbuhan. Jadi ianya mudah dihadam.
      Royal V: 1 sudu besar siang dan malam
      Mustanir: 1 sudu besar siang dan malam
      Colonis D’Mestica: ambil 1 scoop selepas dinner dan sebelum tidur
      Kurma Dhuha: hari pertama 5 biji, hari kedua dan ketiga 3 biji dan sebiji sahaja seterusnya. boleh diambil pada waktu pagi/petang/malam.
      Terima kasih kerana berikhtiar menggunakan produk JRM 🙂

  48. 4 out of 5

    Nur Atiqah binti Zakariah

    Salam.. Nak tny kalau mengandung boleh ke ambil Royal v ni??

    • cs

      Waalaikumusalam, wanita mengandung tidak dibenarkan untuk mengambil Royal V. Terima kasih.

  49. 5 out of 5

    Siti Junaidah

    Assalamualaikum puan.. Saya berumur 46 thn. Haid saya datang xhenti2 selama sebulan dh.. Kdg2 byk…. Produk apa yg patut saya makan utk hentikan haid saya ni.. Terima kasih.

    • cs

      Waalaikumusalam, puan boleh amalkan mega ratu. Ianya membantu untuk stabilkan hormon wanita. Kebanyakkan wanita yang berumur antara 40-50 akan mengalami premenopaus. Jadi, untuk melambatkan proses tersebut, puan boleh amalkan mega ratu. Mega Ratu diperkaya dengan bahan2 yang sangat bagus untuk dalaman wanita.

  50. 5 out of 5

    Syahirah

    Saya nak tanya , saya ada cyst. Produk mana yg patut saya amalkan untuk kecutkan cyst saya.

    • cs

      Hi, puan boleh amalkan Mega Ratu Extra Premium. Ini adalah formulasi baharu dan ianya membantu untuk mengecutkan ketumbuhan (cyst/fibroid) serta menstabilkan hormon wanita.

  51. 5 out of 5

    Aiinii

    Salam puan, saya berumur 39 tahun & berat badan 45kg. Saya mengalami pendarahan vagina (darah istihadah). Tidak mempunyai sebarang simptom atau sakit. Saya pernah mendapatkan nasihat doktor pada kali pertama pendarahan, namun doktor minta saya observe patern. Ini adalah kali ke-2 pendarahan berlaku selepas 2 bulan tiada sebarang masalah. Harap puan dapat cadangkan produk keluaran puan. Terima kasih, BR

    • cs

      Waalaikumusalam, secara general, kami tidak ada supplemen untuk menghentikan pendarahan haid. Tapi untuk permulaan, puan boleh cuba royal v kerana ianya membantu menstabilkan hormon wanita dan sangat membantu mereka yang ada masalah kitaran haid yang tak teratur. Dan saya sarankan jika tempoh period puan masih melebihi tempoh normal dan berterusan, puan perlu follow up dengan pihak hospital. Terima kasih 🙂

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *